Healeren kurerte ryggen

Jeg var plaget av skiveutglidninger i ryggen. Men etter behandlingen hos Halvard Nordfjæran har jeg ikke hatt noen ryggproblemer, sier Marianne.

 

16 - Ringerikes Blad, 20. mars 1992

I november i fjor var Marianne hos healeren Halvard Nordfjæran med sin dårlige rygg. - Jeg var plaget av skiveutglidninger i ryggen. Men etter behandlingen hos Nordfjæran har jeg ikke hatt noen ryggproblemer, sier hun. Ringerikes Blad var med håndspåleggeren på jobb i går kveld.

Vi er på rom 220 på Hotel Ringerike. Rommet ser ut akkurat som hotellets øvrige bortsett fra en behandlingsbenk, lik de som fysioterapeuter og leger bruker. I korridoren venter folk på å komme inn. Selv om Halvard Nordfjæran ikke har annonsert med "kontortid" denne gang, er det mange som har funnet veien til hans behandlingsrom.

Ulik lengde på beina.

Denne kvelden er det bare rygg- og hofteproblemer han tar seg av. Men han hevder å kunne kurere en rekke andre plager.

Ulik lengde på føttene er en meget vanlig årsak til rygg- og hofteproblemer. Det meste jeg har sett av vekst på et bein under min behandling er 3,5 centimeter, sier Nordfjæran.

Undertegnede var til stede under to håndspåleggelser han gjennomførte i går kveld. Men er ikke særlig klokere etterpå. Det foregikk slik:

Håndspåleggelse.

Nordfjæran starter med å undersøke om lengden på beina er lik. Den kvinnelige "pasienten" legger seg ned på ryggen på behandlingsbenken, etter å ha tatt på seg et par tøysko med tynne såler. Healeren tar tak i føttene og holder dem inntil hverandre. Det ser ut som han måler lengden på beina.

Høyre bein er en og en halv centimeter kortere enn det venstre, sier Nordfjæran til kvinnen. Som bekrefter at det har hun også fått konstatert hos lege.

Deretter tar hun plass i en enkel lenestol. Healeren setter seg på huk, griper anklene varsomt og retter beina ut i luften, holder beina inntil hverandre mens han passer på at "pasienten" sitter helt inntil ryggstøtten.

Undertegnede sitter på huk under en meter fra kvinnens føtter. Fra min synsvinkel er det helt riktig om lag en og en halv centimeter mellom høyre og venstre fotsåle når healeren holder "pasientens" føtter inntil hverandre.

Ikke fysisk makt.

Nordfjæran sitter helt konsentrert. Bruker ingen fysiske krefter så vidt undertegnede kan bedømme. Etter to minutters håndspåleggelse er fotsålene parallelle fra min synsvinkel. Kvinnen hevder at hun ikke har vridd seg i stolen eller beveget på beina.

Jeg slappet helt av, og merket ingenting. I utgangspunktet er jeg meget skeptisk til denne typen behandling, sier kvinnen.

Et kvarters tid senere gjentar healeren behandlingen mens Ringerikes Blad er til stede. Denne gangen er det en kvinne som får "forlenget" høyre fot med én centimeter.

Jeg kjente beinet strakk seg. Og nå etterpå stikker det ikke i ryggen lenger. Jeg er "løsere" i nakken også. Dette kunne jeg ikke gjort tidligere i dag, sier kvinnen til undertegnede mens hun sitter på huk på det teppebelagte gulvet.

Det var ingen som kastet krykkene etter behandling hos Nordfjæran i går. Det skjedde da Adresseavisen i Trondheim var med Stig (26) da han ble behandlet av healeren.

Men Marianne forteller at hun ikke har hatt ryggproblemer etter at hun ble behandlet av Nordfjæran i november, hun var også til stede i går.

Det gjør inntrykk å se at beina blir like lange. Jeg var hos kiropraktor på grunn av skiveutglidninger i ryggen. Men det hjalp ikke. Hos Nordfjæran kjente jeg foten ble varm og en slags smerte nederst i korsryggen, forteller Marianne.

To andre kvinner hevder også overfor Ringerikes Blad at de så beina bli lengre under healerens håndspåleggelse. En kvinne som ikke hadde ulik lengde på beina fortalte hun opplevde en glohet varme gjennom dem under håndspåleggelsen.

Selv svarer healeren Halvard Nordfjæran slik på spørsmål om hvorfor han kan helbrede ved håndspåleggelse:

Jeg er en kanal for en helbredende kraft. Guds kraft, sier han.

Healeren hevder at det er 10 år siden han oppdaget denne kraften i seg, da var han fabrikkarbeider i Tønsberg. Den helbredende kraften skal han ha oppdaget da han holdt over det ømme stedet på sin egen vonde for.

Nordfjæran sier han har flere måneders ventetid på behandling, og at pasienter tar kontakt fra hele landet. Behandlingene i går skal ha kostet opptil 200 kroner. Om noen ble varig kvitt noen plager gjenstår å se.

Back to Top