Hjertestans

Healing reddet livet mitt

 


31. mai 1997 fikk John (51) hjertestans. Livet hans ble reddet ved hjelp av elektrosjokk, men av de tre ukene han lå på RIT, er to av dem borte fra hukommelsen. John hadde kutt i to av blodårene til hjertet, og selv om legene gjorde alt de kunne, ville en operasjon være for risikabel. Da John ble sendt hjem, var han langt nede, både psykisk og fysisk.

25 - Stjørdalens Blad, 11. Mars 1999.


HALVARD'S "VARME HENDER"

Halvard Nordfjæran heter frostingen som har hjulpet mange nordmenn til et nytt og bedre liv. Han er blitt omtalt i en rekke aviser og ukelad for sine evner. Selv om mange er blitt "helbredet", er det fortsatt en del skepsis til healing. Nordfjæran er i dag bosatt i Stjørdal, og har healet mang en stjørdaling.

Det var i 1982 at Nordfjæran oppdaget sine helbredende evner, og siden den gang har han drevet med healing på heltid.

Hva er det som skjer når du behandler folk?


Du kan si jeg formidler helbredende energi. Som healer stiller jeg ikke medisinske diagnoser. Jeg trenger ikke en gang å vite hva som feiler personen, for healing er behandling for hele mennesket - ikke for deler av det.

Han forteller at mange mennesker har blokkeringer i kroppen, og det fører til at energibalansen i kroppen blir skjev.

Jeg prøver å løse opp disse blokkeringene, slik at kroppen kommer i balanse igjen.


Hva merker pasienten?


Konkret kan de for eksempel kjenne varme fra hendene mine. Det var derfor det het at man hadde "varme hender" i gamle dager. Like vanlig er det imidlertid a føle kulde, prikking og svimmelhet. Men ingen av disse reaksjonene har med bivirkninger å gjøre. Alt er forbigående. Det er kun et tegn på at behandlingen begynner å virke.

BEHØVER IKKE Å TRO

Healing er en gammel og velbrukt behandlingsform. Fenomenet med at folk har helbredende evner finner vi i de fleste kjente kulturer og religioner.

Du trenger ikke å tro for at healing skal virke. Mye tyder på at det faktisk er barn og dyr som er mest mottakelig for slik behandling. I USA og England har man hatt omfattende undersøkelser gjennom forsøk på mus og planter, og når healing virker på mus, kan man vel ikke si at det er fordi de tror.


Jeg vil også få fram at jeg ikke bruker av mine egne krefter når jeg behandler folk. Jeg får energi som sprer seg i hele kroppen, og den energien formidler jeg til andre gjennom hendene mine. Jeg kunne like gjerne ha brukt beina, men det ville nok sett litt rart ut, sier han.

IKKE AKSEPTERT AV ALLE

Healing er ikke akseptert av alle. At folk ikke tror på det, mener Nordfjæran må bygge på uvitenhet.
Det finnes dokumentasjon på at dette faktisk virker. Det er gjort omfattende forskning på området i både USA og Storbritannia, og undersøkelsene er gjennomført med dobbel blindtest, det vil si de strengeste kriterier innen forskning.
I Storbritannia er det også et nært samarbeid mellom healere og leger. Healing ble her offentlig akseptert i 1950-åra, og i dag er det mange leger som har ansatt en healer på sitt kontor.

Hvordan er situasjonen i Norge?

Også her til lands er det mange leger som innser at healing ikke bare er noe lureri. De er enige om at det som skjer er viktigere enn hvordan og hvorfor. Selv har jeg behandlet mange folk innen helsevesenet, og i noen tilfeller har jeg fått pasienter som er blitt henvist av lege. Det er helst øverst i systemet at folk har vanskelig for å tro på healing som noe seriøst. (Eller å akseptere det). Det er i stor grad de i legeforeningen som er mest skeptisk.

VIRKER PÅ DE FLESTE

Man regner med at ca. 80 prosent av befolkningen er mottakelig for healing.

Hva er det værste med jobben som healer?

Det er å akseptere at jeg ikke kan hjelpe alle. Selv om jeg kan hjelpe de fleste er det fremdeles ca. 20 prosent som healing ikke virker på.

…og det beste?

Det er jo å se at det jeg gjør gir resultater. Å se at jeg kan hjelpe folk til et bedre liv kjennes godt.

- Healing reddet livet mitt

31. mai 1997 fikk John (51) hjertestans. Livet hans ble reddet ved hjelp av elektrosjokk, men av de tre ukene han lå på RIT, er to av dem borte fra hukommelsen. John hadde kutt i to av blodårene til hjertet, og selv om legene gjorde alt de kunne, ville en operasjon være for risikabel. Da John ble sendt hjem, var han langt nede, både psykisk og fysisk.

Det var ei forferdelig tid. Jeg hadde store pusteproblemer, og ikke noe håp om at jeg skulle leve så lenge som til jul.

Det var datteren til samboeren som tipset ham om å oppsøke Halvard Nordfjæran. Hun hadde fått hjelp fra Nordfjæran tidligere, og ville at også John skulle prøve.

Selv hadde jeg ikke noen spesielle forventninger om å bli bedre. Jeg var såpass redusert og nedfor, at jeg var mer eller mindre likegyldig. Men de rundt meg presset på, og det er jeg meget glad for i dag, sier John.

John oppsøkte Nordfjæran, og etter to behandlinger merket han ingen bedring. Det prikket litt, det var alt, etter den tredje gangen derimot, begynte det virkelig å skje saker og ting. Forandringene var raske og tydelige, pusten bedret seg enormt, og i dag lever John et normalt og fullverdig liv.

Jeg synes det er tragisk at enkelte folk ikke tror på at healing virker. Det er jo greit at vi har forskjellige meninger, men at Halvard Nordfjæran har hjulpet meg, er det iallfall ingen tvil om. Den mannen kan verken jeg eller samboeren min få fullrost. Uten hans hjelp hadde jeg trolig ikke levd i dag, sier John.

Back to Top