Torsteins kreftsvulst forsvant sporløst

Legene kan bare undre seg

08 - Allers, oktober 1990.

Jeg er glad for at jeg tok sjansen på å la deg behandle meg. Det er deg jeg kan takke for at jeg sitter her frisk og sterk som aldri før, sier Torstein til Halvard Nordfjæran.

Legene trodde de hadde fått inn feil pasient da Torstein kom til kontroll og det ikke lenger fantes spor etter kreftsvulsten i urinblæren. Men Torstein selv er ikke det minste i tvil om hvordan han er blitt frisk. - Takk for at du reddet livet mitt, Halvard. Dine varme hender og helbredende evner har kurert meg, sier han.

Torstein (43) smiler med hele seg og klapper sin redningsmann Halvard Nordfjæran (32) på skulderen. Den lune trønderen Nordfjæran, bosatt på et småbruk i Aurdal i Valdres, er viden kjent for sine helbredende hender. Det er to år siden Torstein ble alvorlig syk. En svulst, stor som en mandarin i urinblæren, ble en kraftig vekker for den robuste forretningsmannen fra Øystre Slidre.

Redd for å dø.

Jeg var nærmest dødsdømt. Livet mitt passerte revy da jeg mottok beskjeden om at jeg hadde en ondartet svulst.

- Jeg ble operert, men bare 75 prosent av svulsten kunne fjernes. Det resterende var grodd fast i veggen til urinblæren. Jeg fikk beskjed om å komme tilbake to uker senere for strålebehandlinger og fjerning av hele urinblæren. Denne skulle erstattes av en pose på magen. Det ble antydet at jeg hadde 55 prosent sjanse for å overleve. Jeg hadde hørt at det bodde en helbreder i Aurdal, og at mange var blitt hjulpet av ham. Det skader ikke å prøve, tenkte jeg. Likevel var jeg skeptisk i begynnelsen, derfor lot jeg han behandle meg for et vondt kne og ryggsmerter først.

- Etter noen behandlinger forsvant de plagene, og dermed gikk vi i gang med svulsten. Det underlige var at jeg kunne kjenne at noe var i ferd med å skje inni meg. Det kjentes som om det "strømmet ut avfallsstoffer av foten min. Enkelte av behandlingene var smertefulle, særlig rundt svulsten. Akkurat som om noe inni meg ble skrapt ut. Under behandlingen følte jeg både varme og kulde, og jeg merket at jeg ble beroliget under behandlingen. Halvard gjorde meg psykisk sterkere.

Da Torstein senere kom til legekontroll i Oslo, skjønte ikke legene på sykehuset hva som hadde skjedd.
De tok cystoscopi og fotograferte meg fra alle kanter og vinkler. Nye leger ble tilkalt, men ingen kunne se mer til svulsten. Noen lurte på om det var feil pasient, mens andre sto og klødde seg i hodet. Forundringen og forvirringen var total. "Jeg har vært til oljeskift i Valdres," sa jeg, mens det for alvor gikk opp for meg hva Halvard egentlig hadde gjort med meg.

- Da jeg fortalte at jeg var behandlet gjennom helbreding, ble det ganske stille. En mumlet noe om at "det er mye mellom himmel og jord". Og det måtte jeg jo være enig med ham i. Jeg har vært til kontroll fem - seks ganger senere, men legene kan ikke finne spor etter noen svulst og heller ingen spredning.

- Kan du forklare hva som skjer, Halvard Nordfjæran?

- Jeg ser på meg selv som en formidler, og at det er Gud som virker gjennom meg. All ekte helbreding er helbredende åndskrefter, kosmisk kjærlighet, som virker gjennom oss som har fått den spesielle evnen. Det er bare et fåtall mennesker som kan helbrede, men alle har den egenskap at de kan ta imot helbredelse, bare de er åpne for det, sier Halvard Nordfjæran og fortsetter:

- Det er åtte år siden jeg oppdaget at jeg hadde såkalt varme hender, og jeg prøvde det først ut på meg selv og mitt eget ben. Etter en uke var jeg bra etter å ha vært plaget av smerter i lang tid. Da skjønte jeg at jeg muligens var utstyrt med helt spesielle evner. Disse evnene er medfødte. Kort tid etter prøvde jeg å behandle en kollega på arbeidsplassen min i Tønsberg, og han ble kvitt nakke og skulderplagene sine. Siden sommeren 1982 har jeg drevet med helbreding på heltid.

Halvard Nordfjæran forteller at det i hans familie er flere som har kunnet utføre blodstemming, Det har gått i arv i slekten i mange generasjoner. Selv lærte han den kunsten av en gammel mann på 93 år.

- Kan du forklare hva som skjer, Halvard Nordfjæran?

- Nei, og jeg lover heller ingen noe. Det nytter ikke på forhånd å si om et menneske blir friskt eller ikke. Ikke sjelden må det 10 - 20 behandlinger til. Ca. 80 prosent av dem jeg har behandlet har fått hjelp.

- Hvordan oppleves det for den syke å bli helbredet ved varme hender?

- Det er litt forskjellig, men som regel føler pasienten enten kulde eller varme. Reaksjoner som dovenhet, stivhet og forverret smerte er heller ikke uvanlig.

- Praktiserer du også helbredelse ved bønn?

- Ja, men stille bønn som jeg ber inni meg. Jeg er ikke i tvil om at det står en skaperkraft bak alt, og når den åndskraften får virke kan det utroligste skje.

- Mange ser på slike som deg som kvakksalvere?

- Jo, jeg skjønner det, svarer Halvard Nordfjæran. Det er synd at det er en del som driver med humbug og innbiller folk at de kan helbrede. Selv tør jeg påstå at jeg blir respektert og oppfattet som seriøs. Alle mine tidligere pasienter som er friske er da også levende beviser på hva jeg står for, sier Halvard Nordfjæran.

Back to Top