Malin fikk rette bein

Leggbeina til Malin(5) var så skjeve at hun hadde problemer med balansen. Så tok familien kontakt med Halvard Nordfjæran.

28 - Allers no.19 2005


Healer Halvard Nordfjæran (47)

Kurerer med energi.

En kvinne ble helbredet da hun hørte Halvards telefonsvarer i Stjørdal. De fleste av pasientene hans opplever helsegevinster. Selv mener han at han er ”born to heal” – født til å helbrede.

Meditativ musikk sildrer fra store høyttalere. På veggen henger bilder av Jesus, Marcello Haugen og healeren Petter Nistad. Tre helter i Halvard Nordfjærans univers.

I dag har jeg behandlet en ungdom for angst, en syk hund, en kvinne plaget av migrene og en kar med ryggskader etter en arbeidsulykke. Andre klienter er fjernhealet. Jeg behandler ikke sykdommer, og behøver ikke vite hva vedkommende lider av. Healingenergien har en egen intelligens og finner veien dit det er nødvendig. Om smertene sitter i magen, befinner gjerne årsaken seg et annet sted. Jeg behandler hele mennesket, sier Halvard.

Oppdaget healerevner:
Et møte med helbrederen og slektningen Petter Nistad fikk avgjørende betydning for Nordfjærans liv i 1980. Han sa ingenting da, men ringte etter noen dager. Han fortalte at jeg hadde healingkrefter og ba meg komme. Samme kveld fikk jeg overlevert ritualene som stopper blod. De er enkle og fungerer som en stoppekran.

Halvards oppvekst skjuler lite merkverdig. I tenårene ble han trukket mot alternativ medisin. Omtrent like lenge har følelsen av å bli guidet via drømmer og av hjelpere vært sterk. Han behandlet sine første klienter i 1982. Den gang var han industriarbeider. Samme år startet han som healer på heltid. Halvard Nordfjæran har A-medlemskap i Det Norske Healerforbundet og er tilsluttet.

Født til å helbrede:
Det er ikke healeren som helbreder, men energien som kanaliseres, sier Nordfjæran. Healingkraften har mange navn: universell energi, Gudskraft, livskraft. Alle besitter den, men healeren har mer. Sykdom skyldes en ubalanse i energiflyten, en healer kan overføre energi, løse blokkeringer og gjenopprette balansen. Fjernhealing krever kun navn og fødselsdato.

Jeg tror på Gud. Det er for meg selve kjærlighetskraften, fortsetter han. Sterke opplevelser har overbevist meg om at høyere makter finnes. Men du er ikke avhengig av tro og religion for å helbrede. Evnen er medfødt. Ingen kan gå på kurs og bli healer om ikke talentet finnes latent.

”Healing, fjernhealing, tannhealing, beinjustering, blodstemming og dyrehealing”, står det på Halvards visittkort. Hans nettadresse er intet mindre enn ”borntoheal”- født til å helbrede.

Åtti prosent blir friske, eller friskere, hevder Halvard. Generelt trenger folk fire-fem behandlinger. Kroniske lidelser tar ofte litt lengre tid. Et fåtall opplever øyeblikkelig bedring, men ofte skjer en forverring av symptomene etter de første behandlingene. Det er Healingenergien som trenger nedover i lagene. Positiv holdning til behandlingen er en fordel, men ingen forutsetning for å få hjelp.

Healingevner er medfødt, sier Halvard Nordfjæran.

Malin fikk rette bein.

Leggbeina til Malin(5) var så skjeve at hun hadde problemer med balansen. Så tok familien kontakt med Halvard Nordfjæran.

Han gjorde fotan mine fine, sier Malin Bakken fra Trondheim. På sterke, rette bein feier hun rundt i stua på sparksykkel. Malin selv har ikke noe minne om tiden da skjevheten i leggbeina gikk på balansen løs, og la en demper på lek og fysisk utfoldelse. Men foreldrene, Stig og Marianne Bakken, husker. To gamle damer på spasertur sa det sågar høyt: ”En pen jentunge, men så synd med de beina!”.

Malin var veldig hjulbeint, forteller Stig. Vi oppdaget det da hun begynte å gå. Malin gikk på ytterkant av fotsålene. Hun strevde med sidebalansen, og hoppet og spratt ikke slik som jevnaldrende. Røntgenbilder tatt ved St. Olav Hospital da hun var to år viste en vinkel i leggbeinet på 30 grader. Spesialistene ønsket å se an utviklingen et par år. Tilstanden lot seg operere, men ofte ordner naturen opp selv.

Mens Marianne er daglig leder i helsekostbutikk og ferdig utdannet biopat til høsten, arbeider Stig som dataprogrammerer. Ektefellene har ulik tilnærming til alternativ behandling. Vi diskuterte friskt om energi da forholdet var nytt, vedgår Marianne. For Stig var energi noe man målte i joule (J), mens kraften, slik jeg ser det, er selve kilden til livsenergi og helse. Da Malin fylte tre år, oppsøkte vi healeren Halvard Nordfjæran. Stig er ingen firkantet realist, og var villig til å prøve behandlingen så lenge den ikke kunne skade.

En hånd på Malins kne, og den andre på foten, fire behandlinger med 30 minutters varighet. Etter andre og tredje besøk fikk ikke Malin sove påfølgende kveld fordi hun hadde vondt i beina. Sannsynligvis voksesmerter.

Malin gråt, strakte på føttene og klaget, forteller Stig. Vi så en markant forandring etter fire behandlinger. Malins bein var blitt rette og fine. Kanskje ville leggene vokst seg sterke, men det ville trolig tatt to år. Ikke to måneder.

Back to Top