Håndspåleggeren gir oss nytt håp.

 

Håndspålegger Halvard Nordfjæran i Valdres er siste håp for kreftsyke Runar. Han har utrettet mirakler med kreftpasienter før - og sier Runar har hatt en positiv utvikling.

09 - "Se og Hør", desember 1990.


Håndspåleggeren gir oss nytt håp.

Jeg skal bli frisk igjen! Runar (12) fra Rogaland er avmagret og medtatt av et hardt kreftangrep en kraftig cellegift kur har også tappet gutten for energi. Det ble ikke bedre av at legene ga beskjed om at det ikke var mer de kunne gjøre. Men for første gang på lenge gnistrer det av mot og besluttsomhet i 12-åringens øyne. For nå har han endelig fått en alliert i kampen mot den fryktede sykdommen. Runar håper på at håndspålegger Halvard Nordfjæran fra Valdres blir redningen. Den 32 år gamle håndspåleggeren skal ha utrettet mirakler med kreftpasienter før.

Vi leste om Halvard Nordfjæran i "Allers" i høst. En av hans pasienter sto frem og fortalte om hvordan håndspåleggeren hadde fjernet kreftsvulsten. Nå vil også vi prøve - koste hva det koste vil, sier mamma Marit til Se og Hør.

Fikk hjelp

Men hadde det ikke vært for flyselskapet Coast Air på Karmøy, er det tvilsomt om Runar noensinne hadde nådd frem til behandlingen i Valdres. Cellegiftkuren gjorde Runar så medtatt at det var utenkelig å frakte ham på annen måte enn luftveien. Men luftambulanse fra Sola til Fagernes med helikopter var rett og slett økonomisk uløselig. Og et charterfly samme strekningen koster ifølge prislistene 25.000 kroner. En svimlende sum for syvbarnsmamma og alenemor Marit. Takket være velvilje fra Coast Air-direktøren, kan Marit ta det med ro: Det kommer ingen regning for turen Sola-Fagernes i posten!


Se og Hør fulgte Runars første møte med håndspålegger Halvard Nordfjæran. Det ble et sterkt møte.

Jeg merket med en gang at gutten var positiv og hadde vilje. Det er meget oppløftende. Det er også lovende at gutten har blitt bedre den siste uken før han kom hit, sier Halvard Nordfjæran som mener at guttens kropp tydelig reagerte på behandlingen.

Trodde han var frisk

Det var like før jul for to år siden at legene oppdaget at Runar hadde kreft i mageregionen.

Det er en vond beskjed å få. Men Runar har vært meget tapper, sier mamma Marit. Runar har vært gjennom to operasjoner og en rekke cellegiftkurer på sykehus. Etter den andre operasjonen og et par cellegiftkurer så det meget lovende ut, og i sommer så man intet spor lenger av kreften. Runar trodde han var frisk.

Men i september fikk Runar og familien et nytt sjokk: Kreften hadde ikke vært utryddet likevel. Sykehuset satset nå alt på en kraftig cellegiftkur. Foreløpig har resultatene uteblitt, og legene har ikke andre midler til å jage kreften ut av kroppen.

Nytt håp

Håndspåleggeren Halvard Nordfjæran er et nytt håp for Runar. Og etter 17 behandlinger hos Nordfjæran, har Runar hatt en meget positiv utvikling. - Han er blitt mye bedre etter bare en ukes behandling, sier mamma Marit til Se og Hør.


Back to Top