Healing-tilbud til Nittedøler

Tilfeldighetene ville det slik at Nittedal fikk besøk av en Healer dagen etter at Antennetimen i NRK hadde satt et krast søkelys på denne yrkesgruppa. Nå skal det sies at Healeren Halvard Nordfjæran som var i Nittedal sist helg og som kommer tilbake førstkommende helg, ga et svært sympatisk inntrykk. Varingens utsendte stiller seg imidlertid fortsatt tvilende til resultatet av den behandlingen vi var vitne til.

18 Varingen - 20. Januar 1993


Det er ikke vanskelig å se en forskjell i benlengden på 1 1/2 centimeter før behandlingen. Halvard Nordfjæran puster dypt mens han konsentrerer seg sterkt om å få Elin's høyre ben like langt som det venstre.

Gammelt vennskap er årsaken til at Halvard Nordfjæran, bosatt på Bjørgo i Aurdal, bruker to helger til Healingvirksomhet i Nittedal. 10-12 personer oppsøkte ham sist fredag og sørdag, og han er åpen for nye avtaler kommende fredag og lørdag.

Halvard Nordfjæran er opprinnelig trønder og ifølge ham selv oppdaget han sin helbredende kraft for 12 år siden da han selv hadde et vondt ben. Nå jobber han mye med benlengdeforskjell og påstår uten fysisk kraft å kunne strekke det benet som er kortest til lik lengde med det andre.

1 1/2 cm gir smerter.

En av dem som satte sin lit til Healer Halvard sist helg var Elin fra Bærum. Elin hadde en benlengdeforskjell på
1 1/2 centimeter, noe som også var konstatert ved hjelp av røntgenbilde. Denne forskjellen har forårsaket store plager for Elin, og til tross for 100 behandlinger hos fysioterapeut og oppbygde sko har hun hatt kroniske smerter i større og mindre grad. Lengdeforskjellen har også resultert i et ustabilt bekken, og i dag er hun medlem av foreningen for kvinner med bekkenløsning, en lidelse som rammer mange i løpet av ett eller flere svangerskap.

Uforklarlige krefter.

Jeg har ingen betenkeligheter med å oppsøke en Healer, for jeg har selv erfart at uforklarlige krefter kan helbrede, forteller Elin.

For at også andre skal få ta del i det som skjer, sa hun seg villig til at Varingen skulle få være med under selve behandlingen for ved selvsyn å konstatere at Halvard Nordfjæran ikke driver med juks og humbugvirksomhet.

Enige i forskjellen.

Etter å ha hilst på Halvard, en mann i midten av tredveårene, tar Elin plass på en stol og strekker ut bena. Han ser med en gang at hennes høyre ben er kortere enn det venstre, men for å få et mer nøyaktig sammenligningsgrunnlag, ber han henne ta på et par tynne sko med flate såler. Heller ikke for Varingens utsendte er det vanskelig å se forskjellen på 1 1/2 centimeter både når Elin sitter på stolen og ligger på behandlingsbenken. Så langt er vi altså enige alle tre.

Tør ikke blunke.

Deretter tar Halvard tak rundt begge føttene, puster dypt og tungt og ser ut til å konsentrere seg helt og fullt om Elin´s ben. Det er musestille i rommet, og Varingens representant som har god utsikt til begge fotsålene, tør nærmest ikke blunke av frykt for at noe skal gå oss hus forbi. Sekundene tikker, og er ikke egentlig lengdeforskjellen mellom bena blitt mindre? Muligens kan det se slik ut, men marginene er så små at her skal det bare en liten forskyvning til før halvannen centimeter blir til en halv.

Halvard tar en pause og har svar på rede hånd når vi spør om hvordan han kan kontrollere at det er det korteste benet som strekker seg når han holder om begge to? videre at han kan kontrollere når benet er blitt langt nok?

Det er høyere krefter som styrer dette og ikke jeg. Jeg pleier å sammenligne det med å vanne blomster om sommeren. Det er vannet som sørger for det blomstene trenger og ikke vannslangen.

Må dine pasienter tro på Gud for å bli helbredet av deg?

Nei, det er ingen forutsetning. De bør imidlertid være positivt innstilt, men jeg har også opplevd folk som har møtt meg med en negativ innstilling og blitt hjulpet, svarer Halvard rolig.
Etter en ny omgang med Elis føtter, tillater Varingen seg spørsmålet om det ikke fremdeles er en synlig forskjell i benlengden?

Det er ikke alltid at det korteste benet strekker seg med en gang. I noen tilfeller skjer det først i løpet av noen dager eller et par uker.

Før Elin skal trå ned på gulvet og føle at noe har skjedd, kommer vi inn på TV-programmet kvelden i forveien.

Tid for bevis.

Jeg har ingenting imot at det rettes et søkelys mot Healere, men jeg synes programmet manglet en nødvendig balanse. Det er klart det finnes useriøse personer også innenfor denne virksomheten, men kunne ikke vi andre få en mulighet til å bevise våre evner? I andre land er Healing godtatt på en helt annen måte enn i Norge, og er det ikke rimelig at vi kunne blitt gitt en seksmåneders frist til å vise varige resultater av virksomheten vår?

Mellom 0 og 200,- kroner betaler de som oppsøker Halvard, og han mener det får være fritt opp til ethvert menneske å selv bestemme hva man vil bruke penger på. Han kan ikke garantere et vellykket resultat, men erfarer til stadighet at folk blir kvitt sine plager og sykdommer etter ett eller flere besøk hos ham.

Mindre smerter.

Og Elin da, hva føler hun når hun reiser seg fra benken?

Jo, det føles annerledes på en måte. Jeg kjente at noe skjedde i det høyre kneet da Halvard holdt på føttene mine.

Etter forsiktig tråkking rundt på gulvet føler Elin seg stadig mer sikker på at noe har skjedd med bena. Noen minutter senere kjenner hun også at smertene i underlivet, som skyldes bekkenplagene, er betraktelig redusert.

Du får prøve deg på å tråkke i et kjøpesenter i noen timer, så merker du nok om det er en forskjell, smiler Halvard Nordfjæran som likevel har lyst til å se Elin igjen kommende helg for eventuelt en behandling til. I tillegg er han altså tilgjengelig for andre nittedøler som måtte ønske å prøve ut hans helbredende krefter.

Forstår pasientene.

Og selv om Varingens utsendte fortsatt føler seg like mye i tvil som før vi kom, byr det ikke på problemer å forstå dem som etter gjentatte skuffelser med skolemedisinsk behandling, tyr til alternative metoder. Det ville vi sannsynligvis gjort selv også.

Back to Top